REPAIR LAPTOP ACER ASPIRE 2930 | OKCS SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 2930, autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, no display, Repair motherboard, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Laptop Acer Aspire 2930 Masalah sebelum dibaiki –Laptop tak boleh on langsung Masalah ini dapat diatasi dengan menukar ‘chipset’ yang baru dan jaminan 3 bulan diberikan oleh kami. Artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair motherboard, Auto Shutdown, cannot on, auto shut down, no display, skrin tak keluar gambar, caps lock berkelip-kelip […]

Read more

Job of The Day 7th July

By okcsseri_wordpress In acer, autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, motherboard, no display, processor, Repair motherboard, Repair Motherboard Acer Aspire 4520, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Motherboard Acer Aspire 4520 Kami rasa anda sedia maklum model ini adalah model yang telah lama dan jikalau terjumpa lagi pada masa sekarang maknanya laptop ini memang sudah lama..Jadi kami sangat mengenali masalah yang sangat kerap berlaku kepada model ini. Model ini sentiasa masuk ke kedai dengan masalah motherboard yang sama iaitu no display. […]

Read more

Repair Desktop Hang/Stuck/Lembab

By okcsseri_wordpress In autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, dekstop, fan, freez, habuk, hang, heatsink, kipas, no display, PC, repair, repair laptop, Repair motherboard, repair pc, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Desktop Hang/Stuck/Lembab Pasti ramai yang mengalami masalah ini semasa menggunakan desktop yang sekejap-sekejap nak hang, stuck atau sangat lembab untuk membuka satu file yang tak berapa nak besar tapi mengambil masa yang sangat lama untuk dibuka. Kami paham akan perasaan anda semua semasa mengalami situasi sebegini kerana kami pun sama pengguna macam anda semua.Apa […]

Read more

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4551 | OKCS Seri Kembangan

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 4551, autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, no display, Repair motherboard, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4551 Agak malang sekali bagi customer kita kali ini kerana laptop beliau Acer Aspire 4551 rosak selepas beberapa minggu habis warranty. Masalahnya adalah masalah biasa bagi laptop Acer Aspire 4551 iaitu bila on gambar tak keluar dekat skrin, so bila ditanya customer beliau memang tak pernah servis (cuci) kipas laptopnya. […]

Read more

Repair Laptop Acer Aspire 4810TZ

By okcsseri_wordpress In acer, autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, no display, Repair motherboard, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Laptop Acer Aspire 4810TZ Masalah laptop ini – Bila dah on tu ok tapi dah lama buka dalam setengah jam camtu tiba-tiba je off dengan sendirinya. So, kami menggunakan segala kepakaran yang ada dan kami berjaya membaiki laptop ini. Kami juga berikan jaminan selama 3 bulan jika ada apa-apa masalah yang berkaitan kami akan […]

Read more

Repair Laptop Compaq Presario C700 – OKCS SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, compaq, format, hard disk, no display, Repair motherboard, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Laptop Compaq Presario C700 Masalah : Selepas 10 minit atau lebih laptop on, apabila nak buka software grafik ataupun youtube dan sebagainya laptop tiba-tiba hang.Kami berjaya membantu menyelesaikan masalah ini dengan menukar ‘Hard Disk’ laptop ini.Kami kemudiannya format laptop ini dan install Kaspersky Internet Security 2012 dengan cas RM100 sahaja.artikel ini adalah untuk mereka […]

Read more

Repair Laptop Acer Aspire 4736G

By okcsseri_wordpress In acer, autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, no display, Repair motherboard, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Laptop Acer Aspire 4736G Masalah dikenalpasti apabila laptop tiba-tiba ‘shutdown’ dengan sendirinya.Masalah ini dapat diselesaikan dengan menukar ‘Chipset’ yang baru.Jaminan 3 bulan diberikan oleh pihak kami. artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair motherboard, autooff, cannot on, auto shut down, no display, skrin tak keluar gambar, caps lock berkelip-kelip Jika anda merasakan […]

Read more

Repair Laptop Compaq Presario CQ40

By okcsseri_wordpress In autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, compaq CQ40, no display, Repair motherboard, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Laptop Compaq Presario CQ40 Masalah sebelum dibaiki : Bila on tiada display di skrinMasalah ini adalah biasa bagi model ‘hot product’ ini iaitu‘motherboard problem’ dan kami dapat menyelesaikan masalah yang sama ini dengan menukarkan kepada ‘chipset’ yang baru. artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair motherboard, autooff, cannot on, auto shut down, […]

Read more

Repair Laptop Compaq Presario CQ40

By okcsseri_wordpress In autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, compaq CQ40, no display, Repair motherboard, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Laptop Compaq Presario CQ40 Ini adalah antara beratus-ratus ‘Hot Product” yang telah berjaya kami baiki iaitu Compaq Presario CQ40.Masalah sebelum dibaiki : Bila on hanya lampu LED sahaja yang menyala tapi tiada gambar di skrin.Masalah ini dipanggil ‘Motherboard Problem’ dan telah diselesaikan dengan menukar ‘Chipset’ yang baru.Jaminan 3 bulan diberikan daripada kami. artikel ini […]

Read more

Repair Laptop Sony Vaio VGN-FZ17G

By okcsseri_wordpress In autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, no display, Repair motherboard, skrin tak keluar gambar, Sony Vaio No comments

Masalah sebelum dibaiki : Bila on gambar tiada di skrin.Masalah diselesaikan dengan tukar chipset motherboard.Jaminan 3 bulan daripada kami. artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair motherboard, autooff, cannot on, auto shut down, no display, skrin tak keluar gambar, caps lock berkelip-kelip Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan […]

Read more