APPLE iMAC STUCK ON APPLE LOGO | Kedai Repair Laptop Seri Kembangan

By okcsseri_wordpress In service No comments

Kami menerima iMac dari seorang pelanggan. iMac tersebut bermasalah sangkut pada logo apple (iMac stuck on apple logo). Pelanggan kami kecewa kerana laman web miliknya tidak dapat diuruskan tanpa iMac tersebut. Boleh dikatakan laman web tersebut merupakan aset pendapatan yang paling penting baginya. Pakar iMac kami di OK Computer Solution Seri Kembangan menghuraikan masalah iMac […]

Read more

MASALAH MACBOOK QUESTION MARK | REPAIR MACBOOK SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In service No comments

Artikel kali ni admin ingin membincangkan masalah macbook question mark. APA ITU QUESTION MARK Pasti ramai diantara pengguna Macbook mahupun Laptop yang tak tahu pun apa itu Question Mark dan macam mana Question Mark ni boleh jadi? Question Mark menunjukkan bahawa Macbook/iMac tidak dapat mencari perisian sistem yang diperlukan untuk Start Up. Question mark bermaksud […]

Read more

Senarai model-model iMac yang boleh dinaik taraf.

By okcsseri_wordpress In service No comments

Artikel ini menyenaraikan model-model iMac yang boleh dinaik taraf | Kedai Repair Laptop Seri Kembangan Anda masih tidak berpuas hati dengan kuasa perkakasan iMac yang sedia ada iMac adalah model komputer meja yang popular dari Apple. Ia banyak digunakan bukan sahaja oleh para profesional dalam bidang industri kreatif khususnya. Tetapi juga turut menjadi pilihan para […]

Read more

Apakah perbezaan No Display dengan No Backlight?? |Kedai Repair Laptop Seri Kembangan

By okcsseri_wordpress In service No comments

Artikel membincangkan tentang Apakah antara perbezaan No Display dengan No Backlight munking ramai yang tidak tahu antara perbezaannya. No Backlight / Tiada Lampu Paparan No backlight atau tiada lampu paparan berlaku dalam keadaan paparan pada LCD berfungsi seperti biasa cuma ia kelihatan kurang jelas / cukup gelap disebabkan oleh tiada lampu menyala di bahagian belakang. […]

Read more

[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY LAPTOP ASUS ROG GL553V | REPAIR LAPTOP SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In service No comments

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah No Display Laptop ASUS ROG GL553V. Pada minggu yang lalu, kedai repair laptop seri kembangan telah didatangi oleh seorang pelanggan yang sangat peramah bersama laptop Asus miliknya itu. Semasa beliau datang ke sini, Admin bertanya padanya apakah masalah yang sedang dihadapi oleh laptop Asus itu. Lalu beliau meluahkan bahawa […]

Read more

[SOLVED] MASALAH OPERATING SYSTEM (OS) HP 15-AB064TX | REPAIR LAPTOP SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In service No comments

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Operating System (OS) laptop HP 15-AB064TX. Pada minggu lalu, kedai repair laptop seri kembangan telah didatangi oleh En. RADZI bersama sebuah laptop HP 15-AB064TX miliknya En. RADZI memberitahu Semasa ia hendak menghidupkan laptop HP 15-AB064TX untuk membuat tugasan seperti biasa, tiba-tiba terdapat masalah pada laptop HP 15-AB064TX tersebut yang […]

Read more

MACBOOK Air A1465 MASALAH KEYBOARD TAK BOLEH TEKAN?

By okcsseri_wordpress In service No comments

Baru-baru ini kami kedai repair komputer seri kembangan telah menerima sebuah Macbook Air A1465 dari seorang customer asal Gombak. Pemilik Macbook Air A1465 bagitahu setiap kali on / hidupkan Macbook keyboardnya tidak boleh tekan. Oleh sebab itu, pemilik Macbook Air A1465 terpaksa tangguh dari buat tugasan kerja. Jadi, tanpa buang masa technician admin segera diagnos/check […]

Read more

Masalah Desktop Pc Custome Cannot ON | Kedai Repair Komputer Seri Kembangan

By okcsseri_wordpress In service No comments

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Asus Desktop PC Custom Cannot ON. Pada hari sabtu yang lalu, seorang pelanggan iaitu Encik Haikal telah datang ke kedai kami. Beliau meluahkan bahawa PC tersebut sudah tidak boleh digunakan seolah-olah ianya telah rosak. Encik Haikal berkata perkara ini berlaku selepas beberapa hari penggunaan PC dengan kerap dalam jangka […]

Read more

Repair Laptop LENOVO IDEAPAD 510S |Kedai Repair Komputer Seri Kembangan

By okcsseri_wordpress In service No comments

Baru-baru ini kami ada menerima sebuah laptop model Lenovo Ideapad 510s dari seorang pelanggan Masalah laptop Beliau ni simple je. Iaitu ‘Power Button’ beliau sudah tidak boleh digunakan kerana terlalu kuat menekan setiap kali nak POWER ON laptopnya. Apabila kami membuka laptop tersebut, kami mendapati bahawa switch ON itu sudah tercabut daripada ‘Motherboard’. So, kami […]

Read more

jenis-Jenis Solid State Drive (SSD) |Kedai Repair Komputer Seri Kembangan

By okcsseri_wordpress In service No comments

Kebanyakan orang sekarang telah mendengar SSD dan manfaat mereka membawa. Sekarang, kita akan melihat dengan lebih dekat pada faktor bentuk yang berbeza yang ditawarkan di pasaran semasa: 2.5 “, mSATA, M.2, dan PCI-E. Faktor bentuk yang paling biasa, dan pada masa yang paling berpatutan, adalah 2.5 “SSD. Pemacu sendiri dikurung dalam shell ringan dan akan […]

Read more