SERVICE REPAIR MACBOOK – PUTRAJAYA – PUCHONG – SERDANG | OKCS SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In macbook, repair, servis No comments

SERVICE REPAIR MACBOOK SEKITAR SERI KEMBANGAN – PUTRAJAYA – PUCHONG – SERDANG Assalamualaikum dan salam sejahtera, OK Computer Solution Seri Kembangan menyediakan khidmat Service – Repair Macbook sekitar Seri Kembangan – Putrajaya – Puchong – Serdang.Kami jugak membaiki kerosakkan seperti :1) Cannot On2) Question Mark3) Autoshutdown4) Tak boleh cas5) screen blinking6)no display7)no entry sign8)no backlight9)slow10)load […]

Read more

REPAIR MOTHERBOARD MACBOOK PRO 17-INCH ( A1297 )

By okcsseri_wordpress In apple, macbook pro A1297, repair No comments

Macbook Pro 17 inch (A1297) MASALAH Hampir 30% customer yang datang ke kedai kami membawa Macbook Pro A1297 mempunyai masalah yang sama seperti dibawah: * Cannot On * No display * Display Problem * Autoshutdown * Autorestart PUNCA Selalunya masalah ini berpunca dari chipset Nvidia/Amd ataupun chipset-chipset lain yang dah rentung terbakar. Contoh gambar :  […]

Read more

REPAIR MOTHERBOARD MACBOOK PRO 15-INCH ( A1286 )

By okcsseri_wordpress In apple, macbook pro A1286, repair No comments

MASALAH Hampir 70% customer yang datang ke kedai kami membawa Macbook Pro A1286 mempunyai masalah yang sama seperti dibawah: * Cannot On * No display * Display Problem * Autoshutdown * Autorestart PUNCA Selalunya masalah ini berpunca dari chipset Nvidia atau chipset Amd yang dah rentung terbakarPunca chipset ini rosak adalah berpunca dari masalah overheat […]

Read more

Repair laptop Samsung R480

By okcsseri_wordpress In motherboard, repair, samsung, samsung r480 No comments

Samsung R480 merupakan laptop yang menepati kehendak pada masa kini. Mempunyai RAM sebanyak 4GB DDR3, Hard drive sebanyak 500GB, processor dwi-teras 2.13GHz Intel core i3 dan screen sebesar 14.0” 1366×768 HD resolution. Namun tidak ramai yang setia menggunanya kerana ianya kerap kali mendapat masalah dan spare part nya agak mahal harganya. Tetapi bagi kami pelanggan […]

Read more

Repair Laptop Dell Inspiron N5010

By okcsseri_wordpress In dell, dell inspiron n5010, motherboard, repair No comments

Dell merupakan antara model laptop yang banyak digunakan oleh pengguna masa kini. Ia juga mempunyai pelbagai jenis dan bentuk keluaran yang berbeza dan sangat memikat citarasa pengguna. Kami di OK Computer Solution juga banyak menerima laptop model ini dengan pelbagai masalah seperti tak boleh nak on, kadang-kadang boleh on tapi no display, auto restart dan […]

Read more

Repair Laptop Acer Aspire 4935 / 4935G

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 4935, repair No comments

Repair Laptop Acer Aspire 4935 / 4935G Hari ini kami ingim berkongsi dengan anda tentang laptop model Acer Aspire 4935 dan 4935G. 4935 dan 4935G adalah model pertengahan Acer dalam jenis entertainment. Jenis entertainment tu macam mana? Jenis entertainment adalah laptop yang mempunyai button media yang terdapat dalam gambar diatas. Button yang berada selain daripada […]

Read more

Repair Laptop Twinhead J13S

By okcsseri_wordpress In repair 1 Comment

Repair Laptop Twinhead J13S Untuk entri 9/8/12 (nak dekat raya dah ni) kami menulis sedikit tentang laptop twinhead. Kami tahu ramai yang tidak tahu atau kenal dengan laptop berjenama twinhead. Jika berminat untuk tahu atau nak baca serba sedikit latar belakang twinhead sila klik  http://www.twinhead.com.my/news_detail.asp?menuid=100008&news_id=200090 Laptop twinhead ini mengalami masalah fan yang tidak berfungsi. Apabila digunakan dalam […]

Read more

Repair Desktop Hang/Stuck/Lembab

By okcsseri_wordpress In autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, dekstop, fan, freez, habuk, hang, heatsink, kipas, no display, PC, repair, repair laptop, Repair motherboard, repair pc, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Desktop Hang/Stuck/Lembab Pasti ramai yang mengalami masalah ini semasa menggunakan desktop yang sekejap-sekejap nak hang, stuck atau sangat lembab untuk membuka satu file yang tak berapa nak besar tapi mengambil masa yang sangat lama untuk dibuka. Kami paham akan perasaan anda semua semasa mengalami situasi sebegini kerana kami pun sama pengguna macam anda semua.Apa […]

Read more

Repair Laptop Acer Aspire 4736z

By okcsseri_wordpress In acer, Acer Aspire 4736z, repair No comments

Repair Laptop Acer Aspire 4736z  Kisah kali ini adalah kisah yang jarang bagi sesetengah orang. Bagi yang selalu kena tu, memang diorang paham apa yang berlaku. USB port tidak berfungsi ketika saat diperlukankan. Memang meradanglah jika perkara ini berlaku apabila ada kerja penting perlu dihantar dan-dan usb port tidak boleh baca pendrive mahupun external hard […]

Read more

Repair Laptop Acer aspire 4740

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 4740, repair No comments

Repair Laptop Acer aspire 4740  Tuan laptop seperti yang diatas mengadu kepada kami bahawa laptop beliau mengalami masalah auto shut down tanpa ditekan button shut down pun. Dengan rasa tidak berpuas hati dengan keadaan tu beliau segera datang ke kedai kami untuk mendapatkan kepastian apa sebenarnya yang berlaku kepada laptop kesayangannya. Kami sangat mengenali akan […]

Read more