REPAIR SCREEN ACER ASPIRE 4736G | OKCS SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In acer, laptop pecah, laptop screen, lcd crack laptop crack, lcd pecah, lcd replacement, LED screen, repair lcd, Repair LCD Screen, screen No comments

REPAIR SCREEN LAPTOP ACER ASPIRE 4736G – SEKITAR SERI KEMBANGAN – PUTRAJAYA – PUCHONG – SERDANG Berikut adalah video skrin laptop sebelum kami tukar kepada yang baru : Apakah perasaan anda jika skrin laptop anda jadi sebegini? Mesti sakit hati kan. Jangan bimbang kerana kami ada penyelesaiannya. Tidakkah anda merasa gembira melihat skrin yang sebelum […]

Read more

Repair Screen Laptop Toshiba L645

By okcsseri_wordpress In laptop crack, lcd crack, repair laptop, repair lcd, Repair LCD Screen, repair screen, repair screen laptop No comments

Skrin retak, pecah merupakan antara masalah yang sering dihadapi oleh semua pengguna. Hal ini terjadi dengan pelbagai kes seperti terjatuh katil, terhempas, terpijak dan sebagainya. Ada juga setengah kes yang mana laptopnya tak pernah jatuh, tetapi skrinnya jadi macam tv yang tak dapat siaran. Walaubagaimanapun, kami banyak menerima masalah yang kritikal seperti gambar di atas. […]

Read more

Repair Laptop Compaq Presario CQ40

By okcsseri_wordpress In laptop pecah, lcd crack laptop crack, lcd pecah, repair laptop, repair lcd, Repair LCD Screen, repair screen, repair screen laptop No comments

Repair Laptop Compaq Presario CQ40 Gambar-gambar diatas adalah laptop Compaq Presario CQ40 yang telah berjaya direpair dan ditukarkan screen selama 10 hari kita berada di dalam bulan Ogos ini. Memang tidak disangkal lagi bahawa laptop yang berjenama Compaq Presario CQ40 ini adalah laptop yang paling popular di kedai kami tidak kira di Damansara mahupun di […]

Read more

By okcsseri_wordpress In laptop, lcd screen, repair laptop. jaga lcd, Repair LCD Screen, repair screen, tips jaga skrin laptop No comments

10 tips TERBAIK untuk memanjangkan jangka hayat skrin laptop anda! 1. Selalulah cuci skrin anda untuk mengelakkan ia dimasuki habuk yang nampak kecil tetapi sebenarnya sangatlah tidak baik untuk skrin anda. 2. Jangan sesekali mencuci skrin anda dengan kain yang kering. Ini disebabkan kotoran-kotoran yang melekat pada skrin tidak akan diserap oleh kain tersebut malah […]

Read more

Repair Laptop Screen Dell Inspiron N4010

By okcsseri_wordpress In dell inspiron n4010 repair screen laptop, laptop pecah, laptop screen, lcd crack laptop crack, lcd replacement, repair laptop, repair laptop screen, repair lcd, Repair LCD Screen, repair screen No comments

Repair Laptop Screen Dell Inspiron N4010 Sebelum Selepas Abang ni suka sangat datang sini kerana berkongsi minat yang sama dengan owner OKCS.job of the day di atas adalah khas untuk mereka yang mencari – repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd cracklaptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd […]

Read more

Repair Laptop Screen HP Mini

By okcsseri_wordpress In hp, laptop screen, lcd replacement, led creen, pecah, repair laptop, repair laptop screen, repair lcd, Repair LCD Screen, repair led screen, repair screen, repair screen laptop No comments

Repair Laptop Screen HP Mini Sebelum – Punca masalah tidak dapat dikenalpasti hasil aduan daripada pengguna netbook ini. Beliau tinggal netbook ini di pejabat dan apabila mahu ON terus tengok skrin jadi begini. Mungkin jatuh?Terlanggar?Tertekan?Terpijak dan macam-macam kemungkinan lain lagi. Selepas – Tanpa melengahkan masa dan waktu pakar teknikal kami sedia membantu untuk menggantikan skrin […]

Read more

Repair Laptop Screen Acer Aspire One D255

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire one d255, laptop screen, lcd replacement, led creen, pecah, repair laptop, repair laptop screen, repair lcd, Repair LCD Screen, repair led screen, repair screen, repair screen laptop, screen No comments

Masalah apa sampai boleh jadi macam ni tuan? Tanya kami kepada tuan netbook ini. Jawabnya “Biasalah netbook ni letak atas lantai je, pastu anak saya yang kecil tak tahu apa-apa tu main pijak-pijak. Jadilah begini. Boleh repair lagi tak?” Jawab kami “Boleh, tukar baru la tuan, kami ada stok.” hehe Cepatnya krew OK Computer Solution […]

Read more

Membaiki Laptop Compaq Presario CQ42

By okcsseri_wordpress In laptop pecah, lcd crack laptop crack, lcd pecah, lcd replacement, repair laptop, repair lcd, Repair LCD Screen, Repair motherboard, repair screen, screen laptop No comments

Membaiki Laptop Compaq Presario CQ42 Compaq Presario CQ42 datang lagi. Compaq Presario ini adalah adik kepada Compaq Presario CQ40 yang selalu rosak ‘motherboard’ tu. OKCS bukan ingin bercerita mengenai CQ40, tetapi tentang laptop di atas ini yang dipercayai penggunanya lebih kurang sama banyak dengan CQ40. Aduan daripada tuan tentang masalah laptop ini “Semasa saya sedang […]

Read more

Repair Screen Laptop Acer Aspire 4937

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 4937, laptop pecah, lcd crack laptop crack, lcd pecah, lcd replacement, LED screen, repair laptop, repair lcd, Repair LCD Screen, repair screen, screen, screen laptop No comments

Repair Screen Laptop Acer Aspire 4937 Sebelumnya – Kalau orang seni tengok ni beliau akan kata “This is an art” tapi kalau tuan dia tengok mesti la cakap “This is all about money”. Sebab itu kami nasihatkan kepada anda untuk sentiasa berhati-hati dalam pengendalian mesin serba canggih ini. Selepasnya – Kami ingin mengambil kata pembuka […]

Read more

Repair Screen Laptop HP Mini 110

By okcsseri_wordpress In hp, hp mini, laptop pecah, laptop screen, lcd crack laptop crack, lcd pecah, lcd replacement, LED screen, repair lcd, Repair LCD Screen, screen No comments

Repair Screen Laptop HP Mini 110 Sebelumnya – Ownernya bernama Puan Zafira. Kami berterima kasih kepadanya kerana sudi menunggu di depan kedai seawal jam 10.50 iaitu 10 minit sebelum kedai kami dibuka. Masalahnya di sini berpunca apabila suami beliau tersepak skrin netbook ini yang pada ketika itu berada di atas lantas. Tengok-tengok je dah jadi […]

Read more