Repair Laptop Sony Vaio Pkg-5kcp

By okcsseri_wordpress In motherboard, repair laptop, repair sony vaio, sony computer, sony laptop, sony vaio notebook, vaio laptop No comments

Repair Laptop Sony Vaio Pkg-5kcp Hari ini kami membawakan kepada anda iaitu laptop yang brandingnya sangat gah di seluruh dunia dengan teknologi yang terkini dan juga canggih. Sony vaio antara brand yang sangat dikagumi. Namun, setiap benda yang mausia cipta mesti tak lari dari kelemahan. Mesti ada dan anda mesti menerimanya.  Laptop ini telah mengalami […]

Read more

Job of The Day 7th July

By okcsseri_wordpress In acer, autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, motherboard, no display, processor, Repair motherboard, Repair Motherboard Acer Aspire 4520, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Motherboard Acer Aspire 4520 Kami rasa anda sedia maklum model ini adalah model yang telah lama dan jikalau terjumpa lagi pada masa sekarang maknanya laptop ini memang sudah lama..Jadi kami sangat mengenali masalah yang sangat kerap berlaku kepada model ini. Model ini sentiasa masuk ke kedai dengan masalah motherboard yang sama iaitu no display. […]

Read more

Masalah dengan Acer Aspire 4736 auto off

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 4736, autoshutdown, bergegar, blank, hang, kipas, mainboard, motherboard, panas, reboil, reheat, repair, rosak No comments

Masalah dengan Acer Aspire 4736 auto off Keluarga Acer Aspire 4736, iaitu 4736Z, 4736G, 4736ZG dikenali dengan satu masalah iaitu bila anda on laptop, sampai je nak loading atau boot windows, ianya akan shut down atau restart dan auto off. Betul tak? Punca masalah? Apakah punca masalah ini? bagi technician technician yang tak berapa kenal […]

Read more

Repair Laptop Lenovo Thinkpad X100E

By okcsseri_wordpress In lenovo thinkpad x100e, mainboard, motherboard, repair, Repair Laptop Lenovo Thinkpad X100E, rosak, tukar No comments

Repair Laptop Lenovo Thinkpad X100E Sebelum – Nampak seperti skrinnya yang rosak, tetapi masalah ini bukan datang daripada skrin. Habis tu datang daripada mana? Sebenarnya datang daripada motherboard, power daripada motherboard tak cukup kuat untuk support. Ibarat budak kecil yang ingin switch on lampu tapi tak sampai. Selepas – Dah repair, terus ok la. Tak […]

Read more

Bagaimana mengetahui compaq presario CQ40 anda rosak?

By okcsseri_wordpress In compaq CQ40, hp, motherboard No comments

Hampir 70% customer yang datang ke kedai kami membawa laptop model Compaq Presario CQ40 mempunyai masalah yang sama iaitu boleh on tetapi tiada visual di skrin. Punca masalah Selalunya masalah ini berpunca dari chipset nvidia atau chipset ATI yang dah rentung terbakarPunca chipset ini rosak adalah berpunca dari masalah overheat atau sistem penyejukan processor yang […]

Read more

Membaiki Laptop Acer Aspire 4520

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 4520, motherboard, nvidia, overheat No comments

Membaiki Laptop Acer Aspire 4520 Acer aspire 4520 adalah salah satu ‘black sheep’ dalam keluarga acer selain acer aspire 4530.Menggunakan chipset nVidia sebagai pemacu visualnya, ternyata kepanasan pemprosesan dalam menjana visual yang unggul ada akibatnya. Ternyata pepatah “kecantikan dengan kesakitan” amat sesuai sekali dengan acer aspire 4520 ini. Banyak laptop jenis ini memasuki premis kami […]

Read more

REPAIR MOTHERBOARD COMPAQ PRESARIO CQ40 | OKCS SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In compaq CQ40, hp, motherboard No comments

Repair Motherboard Compaq Presario Cq40 SEKITAR SERI KEMBANGAN – PUTRAJAYA – SERDANG Entah kenapa, minggu ini kami banyak menerima masalah dengan Compaq Presario CQ40, kali ni skrin CQ40 ni berkelip kelip macam lampu disko, sakit mata dibuatnya. Kami ingatkan masalah skrin, dah tukar  3 skrin baru, masalah yang sama juga berlaku . Tukar kabel pulak, hasilnya […]

Read more

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4920

By okcsseri_wordpress In acer, Acer Aspire 4920, motherboard No comments

Masalah sebelum dibaiki : Bila on laptop jadi tiba-tiba off dengan sendiri.Masalah ini juga berkaitan dengan ‘Motherboard’ dan kami telah dapat selesaikan masalah ini dengan menukar ‘Chipset’ yang baru.Jaminan 3 bulan juga kami berikan untuk laptop ini.Untuk pengetahuan anda, kami juga telah banyak menerima masalah laptop model Acer Aspire 4920 ini.Kebanyakannya adalah masalah bila on […]

Read more

Tips tips umum menjaga laptop anda

By okcsseri_wordpress In info, motherboard, tips No comments

Tips tips umum menjaga laptop anda. Pastikan ianya cukup sejuk Laptop menjana banyak haba terutamanya jika anda menggunakan software terkini. Terlalu panas, anda berisiko merosakkan motherboard anda. Beginilah heatsink mengumpulkan habuk selepas 6 bulan Pastikan laptop anda mempunyai ruang pengudaraan yang baik, dan pastikan anda tidak menghalang aliran angin dari kipas laptop kerana ianya satu-satunya […]

Read more