CASING & SPARE PART ACER ASPIRE 4551

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 4551, spare part No comments

CASING & SPARE PART ACER ASPIRE 4551Suka saya nyatakan di sini, komputer adalah keperluan elektronik NO.2 selepas henset yang terpentingTetapi mantainancenya sangatlah tinggi berbanding hensetJadi penjagaannya amatlah penting.Kami juga membekalkan casing & spare part untuk membantu pengguna yang buntu untuk mendapatkan stok ganti di antara nyer berikut.ITEM LIST :1. CASING A2. CASING B3. CASING C4. CASING […]

Read more

Repair Screen Laptop Acer Aspire 4551

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 4551, screen No comments

Repair Screen Laptop Acer Aspire 4551 Keadaan di mana laptop dijadikan bahan mainan anak-anak dirumah. Sedih serta tidak bermaya si empunya laptop  lagi-lagi time puasa macam ni. Dapat je kat kami tak payah cerita banyak, snap satu dua keping gambar dan terus tukar. Kan seronok tengok skrin da berubah macam ni. Dengan jaminan selama tiga […]

Read more

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4551

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 4551, Repair motherboard No comments

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4551 Masalah – Laptop ini langsung tidak boleh ONPunca – Processor AMD versi lama yang tidak tahan panas terus efek ke ‘chipset’ grafik dan menyebabkan pada mulanya bila ON tiada display. Lepas tu laptop ni terus tak boleh ON langsung.Penyelesaian – Kami menggantikan ‘chipset’ grafiknya kepada yang baru menggunakan ‘machine’ […]

Read more

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4551 | OKCS Seri Kembangan

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 4551, autoshutdown, cannot on, caps lock berkelip-kelip, no display, Repair motherboard, skrin tak keluar gambar No comments

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4551 Agak malang sekali bagi customer kita kali ini kerana laptop beliau Acer Aspire 4551 rosak selepas beberapa minggu habis warranty. Masalahnya adalah masalah biasa bagi laptop Acer Aspire 4551 iaitu bila on gambar tak keluar dekat skrin, so bila ditanya customer beliau memang tak pernah servis (cuci) kipas laptopnya. […]

Read more