APPLE iMAC STUCK ON APPLE LOGO | Kedai Repair Laptop Seri Kembangan

By okcsseri_wordpress In service No comments

Kami menerima iMac dari seorang pelanggan. iMac tersebut bermasalah sangkut pada logo apple (iMac stuck on apple logo). Pelanggan kami kecewa kerana laman web miliknya tidak dapat diuruskan tanpa iMac tersebut. Boleh dikatakan laman web tersebut merupakan aset pendapatan yang paling penting baginya.

Pakar iMac kami di OK Computer Solution Seri Kembangan menghuraikan masalah iMac stuck on Apple logo tersebut berpunca dari OS corrupt atau hard disk rosak. Jika pihak kami berjaya format semula, ini bermaksud hard disk tersebut masih elok. Namun setelah dicuba format oleh pakar iMac kami, kami dapati hard disk iMac tersebut telah rosak. Penyelesaiannya, hard disk perlu ditukar baru. Jika tidak ditukar, iMac tersebut tidak akan dapat digunakan seperti biasa.

Pelanggan kami mengambil keputusan agar hard disk iMac miliknya ditukar. Dan dia juga berminat untuk menggunakan SSD agar iMac beliau lebih pantas dan efisien dari segi prestasi. Tempoh pemasangan bergantung kepada queue masalah pelanggan yang perlu kami selesaikan.

Pelanggan kami sangat gembira kerana selepas ini tiada lagi masalah untuk beliau menguruskan laman web beliau. iMac beliau dapat berfungsi semula dengan prestasi yang lebih mengagumkan. Masalah iMac stuck on Apple logo dah selesai. Boot sahaja berkali ganda lebih pantas dari menggunakan HDD. HDD pula jangka hayat penggunaannya adalah terhad sehingga 3-4 tahun bergantung kepada cara penggunaa.

–>> Ada masalah laptop?
–>> Nak kami diagnos PERCUMA?
–>> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP TAMAN SRI SERDANG?

Anda boleh hubungi OKCS SERI KEMBANGAN:-

Alamat Kedai:
OK Computer Solution Seri Kembangan
No.5-2, Jln 18/33A, Taman Sri Serdang,
43300 Seri Kembangan, Selangor.

Tingkat 1, atas kedai i Borong Mart, sebaris Restoran Al Majunas Nasi Kandar Pinang, bertentangan dengan Texas Chicken Taman Sri Serdang.
.
🚗 05 minit dari Universiti Putra Malaysia (UPM). (dekat sangat dengan UPM ni)
🚗 11 minit dari Universiti Tenaga Nasional (UNITEN).
🚗 15 minit dari The Mines Shopping Mall.
🚗 18 minit dari Sungai Besi.
🚗 18 minit dari AEON Taman Equine.
🚗 19 minit dari Kajang.
🚗 20 minit dari Putrajaya.
🚗 20 minit dari Pasar Borong Selangor.
🚗 21 minit dari Giant Seri kembangan.
🚗 22 minit dari Taman Puncak Jalil.
🚗 28 minit dari puchong.

Call : 019-628 9165
WhatsApp : https://okcs.wasap.my

Facebook : https://www.facebook.com/okcsserikembangan
Waze : OK Computer Solution Seri Kembangan