[SOLVED] MASALAH NO DISPLAY LAPTOP ASUS ROG GL553V | REPAIR LAPTOP SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In service No comments

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah No Display Laptop ASUS ROG GL553V. Pada minggu yang lalu, kedai repair laptop seri kembangan telah didatangi oleh seorang pelanggan yang sangat peramah bersama laptop Asus miliknya itu.

Semasa beliau datang ke sini, Admin bertanya padanya apakah masalah yang sedang dihadapi oleh laptop Asus itu. Lalu beliau meluahkan bahawa selama 3 tahun beliau menggunakan laptop, ini adalah pertama kali laptopnya di hantar untuk repair kerana laptop tiada paparan pada skrin. Disebabkan itu, beliau tidak boleh menyiapkan tugasan penting kerana software yang diperlukan berada di dalam laptop tersebut. Oleh itu, beliau segera datang ke kedai repair laptop seri kembangan untuk meminta menyelesaikan masalah No Display Laptop ASUS ROG GL553V kepunyaannya itu. Justeru, beliau sangat memerlukan laptop tersebut.

Selepas mendengar luahan beliau, seperti biasa technician melakukan diagnose terhadap laptop Asus dan didapati bahawa komponen dalam laptop terasa sangat panas akibat daripada tidak pernah servis serta tukar thermal paste selama 3 tahun. Technician juga telah membuat pengujian terhadap paparan laptop lalu ianya tidak berfungsi kerana chip pada motherboard telah rosak dan perlu dibaikki agar laptop boleh dihidupkan seperti biasa. Sebelum menjalankan proses membaikki motherboard, kami telah mendapatkan persetujuan pelanggan bagi membantu menyelesaikan masalah No Display Laptop ASUS ROG GL553V tersebut. Setelah mendapat persetujuan, technician kami segera membaikki motherboard laptop itu supaya pelanggan dapat menyiapkan tugasan penting beliau dengan cepat dan mudah.

Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah No Display Laptop ASUS ROG GL553V, kini tiada apa yang perlu dirisaukan lagi kerana masalah tiada paparan skrin dapat diselesaikan. Pelanggan juga berasa lega dan berpuas hati semasa melihat laptop Asus miliknya itu berfungsi seperti biasa. Apabila pelanggan gembira dan percaya dengan perkhidmatan kami di kedai repair laptop Seri kembangan, kami juga turut gembira dan amat berterima kasih padanya.

–>> Ada masalah laptop?
–>> Nak kami diagnos PERCUMA?
–>> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP TAMAN SRI SERDANG?

Anda boleh hubungi OKCS SERI KEMBANGAN:-

Alamat Kedai:
OK Computer Solution Seri Kembangan
No.5-2, Jln 18/33A, Taman Sri Serdang,
43300 Seri Kembangan, Selangor.

Tingkat 1, atas kedai i Borong Mart, sebaris Restoran Al Majunas Nasi Kandar Pinang, bertentangan dengan Texas Chicken Taman Sri Serdang.
.
🚗 05 minit dari Universiti Putra Malaysia (UPM). (dekat sangat dengan UPM ni)
🚗 11 minit dari Universiti Tenaga Nasional (UNITEN).
🚗 15 minit dari The Mines Shopping Mall.
🚗 18 minit dari Sungai Besi.
🚗 18 minit dari AEON Taman Equine.
🚗 19 minit dari Kajang.
🚗 20 minit dari Putrajaya.
🚗 20 minit dari Pasar Borong Selangor.
🚗 21 minit dari Giant Seri kembangan.
🚗 22 minit dari Taman Puncak Jalil.
🚗 28 minit dari puchong.

Call : 019-628 9165
WhatsApp : https://okcs.wasap.my

Facebook : https://www.facebook.com/okcsserikembangan
Waze : OK Computer Solution Seri Kembangan