[SOLVED] MASALAH OPERATING SYSTEM (OS) HP 15-AB064TX | REPAIR LAPTOP SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In service No comments
Image result for cannot boot OPERATING SYSTEM (OS) windows 10

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Operating System (OS) laptop HP 15-AB064TX. Pada minggu lalu, kedai repair laptop seri kembangan telah didatangi oleh En. RADZI bersama sebuah laptop HP 15-AB064TX miliknya

En. RADZI memberitahu Semasa ia hendak menghidupkan laptop HP 15-AB064TX untuk membuat tugasan seperti biasa, tiba-tiba terdapat masalah pada laptop HP 15-AB064TX tersebut yang dipercayai masalah tersebut berpunca daripada Operating System (OS) sudah corrupt.

Oleh itu dengan perasaan yang amat kecewa dan sedih kerana tidak dapat menggunakan laptop sebagai keutamaan harian di tempat kerja, En. RADZI segera melayari internet mencari kedai repair laptop yang dipercayai serta jujur dan semestinya tidak jauh dari tempat tinggal beliau.

Jadi tanpa membuang masa lagi En. RADZI terus menuju ke kedai repair laptop seri kembangan dengan meminta technician untuk periksa keadaan laptop HP 15-AB064TX tersebut bagi menyelesaikan masalah Operating System (OS) laptop HP 15-AB064TX .

Image result for cannot boot OPERATING SYSTEM (OS) windows 10

Setelah mendengar luahan beliau, technician di kedai kami segera membuat diagnos terhadap laptop HP 15-AB064TX dengan memeriksa keadaan hard disk terlebih dahulu sehingga menjumpai puncanya adalah disebabkan oleh OS yang sudah corrupt dan perlu melakukan backup format untuk menyelamatkan segala data-data penting agar masalah Operating System (OS) laptop HP 15-AB064TX dapat diatasi.

Justeru itu sebelum meneruskan proses format menyelesaikan masalah Operating System (OS) laptop HP 15-AB064TX, kami telah mendapat persetujuan pelanggan lalu En. RADZI mengatakan bahawa hanya mahu meminta bantuan untuk format tanpa sebarang backup oleh kerana tiada data yang terlalu penting didalam laptop HP 15-AB064TX tersebut. Tambahan pula, En. RADZI juga meminta untuk memasukkan Software Adobe Photoshop kerana beliau sangat memerlukan Software tersebut untuk kegunaan kerja hariannya.

Masalah OS boleh berlaku berpunca dari Hard disk yang failure sehingga menyebabkan iMac/Macbook/Laptop tidak dapat detect boot drive. Ia juga boleh menjadi punca berlakunya crash ketika membuka sesetengah fail dan kualiti hard disk yang sudah kurang bagus akibat kepanasan tidak pernah service, kerap terdedah kepada virus dan sebagainya.

Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah Operating System (OS) laptop HP 15-AB064TX , selepas technician melakukan proses format terhadap HP 15-AB064TX itu sudah tiada lagi masalah yang berlaku dan ianya berfungsi dengan baik seperti biasa. Pelanggan juga berasa lega dan berpuas hati kerana masalah OS dapat diselesaikan dengan secepat mungkin. Jadi, beliau dapat menggunakan laptop untuk membuat tugasan kerja tanpa sebarang masalah lagi.

Apabila En. RADZI gembira, kami di kedai repair laptop seri kembangan turut gembira diatas perkhidmatan yang telah kami berikan pada pelanggan.

–>> Ada masalah laptop?
–>> Nak kami diagnos PERCUMA?
–>> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP TAMAN SRI SERDANG?

Anda boleh hubungi OKCS SERI KEMBANGAN:-

Alamat Kedai:
OK Computer Solution Seri Kembangan
No.5-2, Jln 18/33A, Taman Sri Serdang,
43300 Seri Kembangan, Selangor.

Tingkat 1, atas kedai i Borong Mart, sebaris Restoran Al Majunas Nasi Kandar Pinang, bertentangan dengan Texas Chicken Taman Sri Serdang.
.
🚗 05 minit dari Universiti Putra Malaysia (UPM). (dekat sangat dengan UPM ni)
🚗 11 minit dari Universiti Tenaga Nasional (UNITEN).
🚗 15 minit dari The Mines Shopping Mall.
🚗 18 minit dari Sungai Besi.
🚗 18 minit dari AEON Taman Equine.
🚗 19 minit dari Kajang.
🚗 20 minit dari Putrajaya.
🚗 20 minit dari Pasar Borong Selangor.
🚗 21 minit dari Giant Seri kembangan.
🚗 22 minit dari Taman Puncak Jalil.
🚗 28 minit dari puchong.

Call : 019-628 9165
WhatsApp : https://okcs.wasap.my

Facebook : https://www.facebook.com/okcsserikembangan
Waze : OK Computer Solution Seri Kembangan