Masalah Desktop Pc Custome Cannot ON | Kedai Repair Komputer Seri Kembangan

By okcsseri_wordpress In service No comments

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Asus Desktop PC Custom Cannot ON. Pada hari sabtu yang lalu, seorang pelanggan iaitu Encik Haikal telah datang ke kedai kami. Beliau meluahkan bahawa PC tersebut sudah tidak boleh digunakan seolah-olah ianya telah rosak.

Encik Haikal berkata perkara ini berlaku selepas beberapa hari penggunaan PC dengan kerap dalam jangka masa yang panjang. Katanya, sebelum ini tiada apa-apa kerosakan walaupun ia digunakan dalam waktu yang berpanjangan akan tetapi selepas beberapa hari sebelum menghantarnya ke kedai, telah berlakunya auto shutdown yang menyebabkan beliau berasa sangat terkejut kerana ia berlaku secara tiba-tiba ketika sedang menggunakannya.

Tambahan pula, beliau sangat memerlukan PC tersebut bagi menyiapkan tugasan kerja hariannya. Jadi dengan perasaan yang sedih dan kecewa kerana tidak dapat menggunakan PC miliknya seperti biasa,

Setelah mendengar luahan pelanggan itu tadi, Admin memberitahu pada Encik Haikal bahawa kemungkinan masalah PC Cannot ON berpunca daripada masalah Power Supply, Motherboard atau komponen yang lainnya.

Jadi, Admin meminta Encik Haikal untuk meninggalkan PC miliknya buat sementara supaya technician boleh diagnose dan kenal pasti masalah yang menjadi punca PC sudah tidak boleh dihidupkan lagi.

Admin segera memberitahu technician masalah yang sedang dihadapi oleh Desktop PC milik Encik Haikal dan seperti biasanya technician melakukan diagnose terhadap PC tersebut sehingga mendapati bahawa Desktop PC beliau berpunca daripada masalah Power Supply yang sudah rosak.

Oleh itu, Admin segera menghubungi Encik Haikal dengan memberitahu punca PC miliknya tidak boleh dihidupkan kerana power supply yang sudah rosak lalu mencadangkan padanya untuk menukar power supply yang baru bersama tawaran harga yang berpatutan serta barangan yang berkualiti agar masalah Asus Desktop PC Custom Cannot ON dapat diatasi dengan segera. beliau terus bersetuju untuk menukar power supply yang baru agar PC miliknya itu dapat berfungsi dengan baik

Jadi, technician segera mendapatkan stok power supply untuk PC milik Encik Haikal agar masalah Asus Desktop PC Custom Cannot ON sudah tidak berlaku lagi selepas penukaran power supply yang baru

Tanda – tanda power supply rosak ;

  • Komputer tidak boleh dihidupkan lagi (cannot ON)
  • Kipas power supply tidak berpusing semasa komputer dihidupkan
  • Lampu komputer tidak menyala
  • Komputer dapat dihidupkan, tapi berhenti sampai setting BIOS
  • Komputer sering mati/restart sendiri
  • Prestasi komputer perlahan

–>> Ada masalah laptop?
–>> Nak kami diagnos PERCUMA?
–>> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP TAMAN SRI SERDANG?

Anda boleh hubungi OKCS SERI KEMBANGAN:-

Alamat Kedai:
OK Computer Solution Seri Kembangan
No.5-2, Jln 18/33A, Taman Sri Serdang,
43300 Seri Kembangan, Selangor.

Tingkat 1, atas kedai i Borong Mart, sebaris Restoran Al Majunas Nasi Kandar Pinang, bertentangan dengan Texas Chicken Taman Sri Serdang.
.
🚗 05 minit dari Universiti Putra Malaysia (UPM). (dekat sangat dengan UPM ni)
🚗 11 minit dari Universiti Tenaga Nasional (UNITEN).
🚗 15 minit dari The Mines Shopping Mall.
🚗 18 minit dari Sungai Besi.
🚗 18 minit dari AEON Taman Equine.
🚗 19 minit dari Kajang.
🚗 20 minit dari Putrajaya.
🚗 20 minit dari Pasar Borong Selangor.
🚗 21 minit dari Giant Seri kembangan.
🚗 22 minit dari Taman Puncak Jalil.
🚗 28 minit dari puchong.

Call : 019-628 9165
WhatsApp : https://okcs.wasap.my

Facebook : https://www.facebook.com/okcsserikembangan
Waze : OK Computer Solution Seri Kembangan