[SOLVED] Cannot ON APPLE A1466 | Kedai Repair Laptop Seri Kembangan

By okcsseri_wordpress In service No comments

Kedai repair laptop seri kembangan menyelesaikan masalah Cannot ON APPLE A1466

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Cannot ON APPLE A1466. Pada bulan ini, seorang pemilik laptop APPLE A1466 telah datang ke kedai repair laptop seri kembangan. Semasa beliau tiba di kedai repair laptop seri kembangan dalam keadaan sedih dan risau akan masalah yang sedang dihadapi oleh laptop miliknya, beliau segera meluahkan apa yang berlaku pada laptop tersebut.

Beliau mengatakan bahawa laptop APPLE A1466 miliknya itu tiba-tiba sudah tidak boleh dihidupkan (cannot ON) ketika beliau ingin menggunakannya membuat tugasan kerja.Tambahan pula, beliau berkata baru pertama kali perkara sebegini berlaku selama beberapa tahun penggunaan laptop. Disebabkan oleh masalah itu, beliau berasa sangat sedih dan kecewa kerana tidak dapat menyiapkan tugasan yang perlu dibuat.

Jadi dengan perasaan yang sedih itu beliau berusaha mencari kedai repair laptop berdekataan sehingga menjumpai kedai repair laptop seri kembangan atau lebih dikenali sebagai OK Computer Solution seri kembangan.

Beliau memilih OK Computer Solution seri kembangan kerana sudah banyak artikel yang menarik, respon positif serta testimoni yang baik dan perkhidmatan yang berkualiti dengan tawaran harga yang berpatutan.

Setelah mendengar luahan pelanggan, admin menjelaskan sedikit antara punca berlakunya masalah Cannot ON APPLE A1466 berdasarkan pengalaman masalah Cannot ON sebelumnya.

Dalam pada itu, motherboard merupakan komponen penting bagi sesebuah laptop. Jika ianya rosak, kos untuk repair agak mahal berbanding repair komponen yang lainnya.

Motherboard yang rosak kebiasaannya berpunca daripada laptop yang tidak pernah service clean dust serta tukar thermal paste sehingga menyebabkan laptop overheating.

Menggunakan laptop diatas permukaan fabrik juga boleh menyebabkan motherboard rosak kerana ruang pengudaraan air flow telah terhalang sehingga laptop menjadi panas yang melampau (overheating).

Setelah menjelaskan kepada pelanggan, admin memberitahu padanya bahawa technician kami di kedai repair laptop seri kembangan perlu diagnos terlebih dahulu bagi mengenal pasti masalah sebenar yang dihadapi oleh laptop tersebut.

Jadi, pelanggan perlu meninggalkan laptop milik mereka buat sementara supaya technician dapat membuat kerja dengan lebih teliti mencari punca masalah Cannot ON APPLE A1466.

Lalu, technician segera membuat diagnos sehingga mendapati bahawa masalah tersebut berpunca daripada motherboard yang bermasalah.

Oleh itu, admin terus menghubungi pelanggan tersebut. Kemudian menjelaskan padanya mengenai masalah Cannot ON APPLE A1466 itu berpunca daripada motherboard yang bermasalah. Kos untuk repair juga lebih berpatutan  daripada membeli motherboard atau laptop yang baru.

Disamping itu, admin turut menawarkan harga yang berpatutan pada beliau termasuklah servis clean dust serta tukar thermal paste dan jaminan (warranty) selama 3 bulan.

Setelah beberapa minit perbualan bersama pelanggan diatas talian, beliau bersetuju untuk proceed repair motherboard. Lalu technician kami di kedai repair laptop seri kembangan terus menyelesaikan masalah Cannot ON APPLE A1466 dengan segera.

Masa yang diambil untuk repair motherboard kebiasaannya bergantung pada tahap serius atau tidak akan masalah tersebut sehingga memerlukan sehingga 4 – 5  jam.

Selepas proses repair, pengujian terhadap laptop telah dilakukan selama beberapa hari agar masalah Cannot ON APPLE A1466 tidak berulang lagi. technician kami berjaya membantu menyelesaikan masalah pelanggan itu.

Selain itu, admin turut menasihati pelanggan agar menghantar laptop untuk servis clean dust serta tukar thermal paste 6 bulan atau 1 tahun sekali, tidak makan atau minum semasa menggunakan laptop dan sebagainya bagi mengelakkan daripada perkara yang tidak diingini berlaku tanpa kita jangka.

Akhir sekali, setelah semuanya selesai pelanggan kami itu sangat berterima kasih kerana masalah Cannot ON APPLE A1466 dapat diatasi. Kini beliau dapat menggunakan laptop tersebut bagi meneruskan menyiapkan tugasan kerja yang tertangguh tanpa masalah.

–>> Ada masalah laptop?
–>> Nak kami diagnos PERCUMA?
–>> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP TAMAN SRI SERDANG?

Anda boleh hubungi OKCS SERI KEMBANGAN:-

Alamat Kedai:
OK Computer Solution Seri Kembangan
No.5-2, Jln 18/33A, Taman Sri Serdang,
43300 Seri Kembangan, Selangor.

Tingkat 1, atas kedai i Borong Mart, sebaris Restoran Al Majunas Nasi Kandar Pinang, bertentangan dengan Texas Chicken Taman Sri Serdang.
.
🚗 05 minit dari Universiti Putra Malaysia (UPM). (dekat sangat dengan UPM ni)
🚗 11 minit dari Universiti Tenaga Nasional (UNITEN).
🚗 15 minit dari The Mines Shopping Mall.
🚗 18 minit dari Sungai Besi.
🚗 18 minit dari AEON Taman Equine.
🚗 19 minit dari Kajang.
🚗 20 minit dari Putrajaya.
🚗 20 minit dari Pasar Borong Selangor.
🚗 21 minit dari Giant Seri kembangan.
🚗 22 minit dari Taman Puncak Jalil.
🚗 28 minit dari puchong.

Call : 019-628 9165
WhatsApp : https://okcs.wasap.my

Facebook : https://www.facebook.com/okcsserikembangan
Waze : OK Computer Solution Seri Kembangan