[SOLVED] MAGSAFE 2 85W REPAIR CABLE | KEDAI REPAIR MACBOOK

By okcsseri_wordpress In service No comments

Artikel ini membincangkan tentang menyelesaikan masalah Magsafe 2 85W Repair Cable rosak/koyak. Pada minggu lalu, seorang pelanggan Macbook kami telah datang ke kedai ok computer solution seri kembangan bersama Magsafe 2 miliknya yang sudah kelihatan seperti tidak berfungsi oleh kerana cable rosak/koyak.

Semasa pelanggan kami itu tiba di kedai kami, beliau terus meluahkan bahawa Magsafe 2 85W miliknya sudah rosak/koyak akibat daripada sering menggulung cable dalam keadaan yang tidak teratur.

Oleh itu, beliau sudah tidak boleh menggunakannya kerana risau dan bimbang akan berlaku sebarang perkara yang buruk sekiranya masih menggunakan Magsafe 2 tersebut.

Tambahan pula, beliau mengatakan bahawa kos untuk membeli Magsafe 2 yang baru agak tinggi dan merasakan rugi sekiranya membeli Magsafe yang baru sedangkan ia masih boleh digunakan.

Jadi, tanpa membuang masa beliau berusaha melayari internet (Google) mencari kedai repair Magsafe yang tidak jauh dari tempat kerjanya agar memudahkan beliau menghantar dan mengambil semula Magsafe tersebut sehingga menjumpai kedai repair Macbook atau lebih dikenali sebagai OK Computer Solution. Beliau memilih OK Computer Solution kerana sudah banyak artikel yang menarik, respon positif dari pengguna Macbook serta testimoni yang baik dan perkhidmatan yang berkualiti dengan tawaran harga yang berpatutan.

Ia juga merupakan sebuah syarikat bumiputera yang menyediakan perkhidmatan dan penyelenggaraan komputer riba sehingga berjaya.

Setelah mendengar luahan pelanggan kami, admin meminta beliau untuk meninggalkan Magsafe tersebut dalam 2-3 hari bekerja agar technician dapat membuat kerja dengan lebih teliti lalu menyelesaikan masalah Magsafe 2 85W Repair Cable rosak/koyak tanpa sebarang cela.

Cable Magsafe rosak/koyak/putus memang akan membuatkan seseorang itu berasa stress dan tertekan terutamanya semasa ingin menyiapkan tugasan kerja dalam keadaan Macbook yang perlu disambungkan dengan Magsafe.

Disamping itu, Cable Magsafe yang rosak/koyak/putus ini ada kalanya masih boleh digunakan akan tetapi memerlukan kesabaran tinggi kerana ia mungkin perlu ” adjust cable ” sedikit ketika mahu mengecas Macbook.

Rata-rata diantara pengguna Macbook masih tidak tahu bahawa apabila Cable Magsafe rosak/koyak/putus, mereka hanya perlu repair atau menukarkan saja cable tersebut dengan yang baru tanpa membazirkan wang beratus-ratus hanya demi seketul Magsafe.

Magsafe sama seperti adapter laptop. Ianya perlu dijaga dengan baik agar kualiti Magsafe/Adapter tersebut kekal/bertahan dalam jangka masa yang lebih lama.

Langkah-langkah elakkan Magsafe/Adapter rosak/koyak/putus :

  • Jangan meletakkan Magsafe/Adapter bersepah di merata-rata tempat.
  • Jangan meletakkan Magsafe/Adapter berhampiran air atau sebarang cecair.
  • Jangan biarkan Magsafe/Adapter bersimpul bagi mengelakkan cable daripada koyak
  • Jangan biarkan sehingga Magsafe/Adapter overheating (cabut dan tutup suis selepas bateri sudah caj dengan penuh)
  • Jangan meletakkan Magsafe/Adapter di atas permukaan fabrik       *semasa Macbook/Laptop sedang caj

Berbalik pada kisah menyelesaikan masalah Magsafe 2 85W Repair Cable rosak/koyak, kurang daripada 1 jam proses repair cable Magsafe 2 dengan menukarkan cable Magsafe yang sudah rosak/koyak kepada cable yang baru.

Kini sudah tiada masalah lagi dengan Magsafe 2 yang rosak/koyak sehingga dapat memberi tekanan kepada seseorang itu ketika mahu mengecas Macbook atau menyiapkan tugasan kerja sambil Macbook disambungkan dengan Magsafe.

Pelanggan kami itu berasa sangat gembira dan berterima kasih kepada kami di kedai ok computer solution kerana sudah bantu menyelesaikan masalah Magsafe 2 85W Repair Cable rosak/koyak sehingga kelihatan seperti membeli Magsafe yang baru keluar dari kotak.

Apabila pelanggan happy, kami di kedai repair Macbook turut gembira diatas kesenangan pelanggan.

–>> Ada masalah laptop atau iMAC?
–>> Nak kami diagnos PERCUMA?
–>> Tercari-cari kedai REPAIR LAPTOP TAMAN SRI SERDANG?

Anda boleh hubungi OKCS SERI KEMBANGAN:-

Alamat Kedai:
OK Computer Solution Seri Kembangan
No.5-2, Jln 18/33A, Taman Sri Serdang,
43300 Seri Kembangan, Selangor.

Tingkat 1, atas kedai i Borong Mart, sebaris Restoran Al Majunas Nasi Kandar Pinang, bertentangan dengan Texas Chicken Taman Sri Serdang.
.
🚗 05 minit dari Universiti Putra Malaysia (UPM). (dekat sangat dengan UPM ni)
🚗 11 minit dari Universiti Tenaga Nasional (UNITEN).
🚗 15 minit dari The Mines Shopping Mall.
🚗 18 minit dari Sungai Besi.
🚗 18 minit dari AEON Taman Equine.
🚗 19 minit dari Kajang.
🚗 20 minit dari Putrajaya.
🚗 20 minit dari Pasar Borong Selangor.
🚗 21 minit dari Giant Seri kembangan.
🚗 22 minit dari Taman Puncak Jalil.
🚗 28 minit dari puchong.

Call : 019-628 9165
WhatsApp : https://okcs.wasap.my

Facebook : https://www.facebook.com/okcsserikembangan
Waze : OK Computer Solution Seri Kembangan