REPAIR ACER ASPIRE 4738Z | OKCS SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In acer, acer aspire 4738Z, bateri, keyboard, servis 622 Comments

REPAIR ACER ASPIRE 4738Z ROSAK KEYBOARD – TUKAR BATERI – SERVIS TUKAR THERMAL PASTE – SEKITAR SERI KEMBANGAN – PUTRAJAYA – PUCHONG – SERDANG

Pelanggan kami, Tuan Muhammad Azri telah menghantar laptop Acer Aspire 4738Z miliknya yang mengalami masalah masa start up, bila sahaja on laptopnya, terus keluar paparan Boot Menu, laptop hang dan adakalanya laptop berbunyi beep yang panjang.
Dia amat stress apabila masalah ini terjadi, dia membuat carian “kedai repair laptop Seri Kembangan” di google dan terjumpa kedai kami, dia terus menghantar laptopnya kepada kami untuk dibuat FREE CHECK. 
Setelah technician kami membuat free check keatas laptopnya, technician kami mendapati ada beberapa butang keyboard yang tidak berfungsi dan tertekan dengan sendiri.
Manakala laptopnya juga panas, kipas berpusing laju dan tidak mengeluarkan angin, technician kami memeriksa bahagian motherboard, heatsink dan kipas, terdapat habuk yang terkumpul dan thermal paste juga sudah kering dan keras. 
Dibawah adalah gambar semasa proses diagnose dan servis dijalankan:

Kami memaklumkan kepada Tuan Muhammad Azri bahawa laptopnya rosak keyboard, dan kepanasan berpunca daripada habuk dan thermal paste yang dah kering dan keras. Tuan Muhammad Azri juga meminta kami mengantikan bateri laptopnya, katanya bateri yang lama sudah rosak dan kondem. Dia juga bersetuju untuk baiki semua kerosakkan tersebut.


Bateri baru Acer Aspire 4738Z


Keyboard yang siap ditukar


Acer Aspire 4738Z siap dibaiki

BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI KAMI?


Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor

Atau yang berada di SERI KEMBANGAN

📲Whatsapp direct guna link ni >>>   www.wasap.my/60199169165

📲Saya akan utamakan anda yang wasap direct saya

📱Hotline :  0199169165

Penulis
Mohd Razif Ja’afar