REPAIR SCREEN LENOVO G40-80 | OKCS SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In LENOVO G40-80, screen 588 Comments

REPAIR SCREEN LENOVO G40-80 SEKITAR SERI KEMBANGAN – PUTRAJAYA – PUCHONG – SERDANG

Pelanggan kami, Mr. Lim, menghantar laptop Lenovo G40-80 yang mengalami masalah skrin, pada paparan skrin laptop beliau terdapat satu garisan mendatar di bahagian atas. Beliau agak stress dengan masalah itu, kerana menganggu pandangan matanya semasa dia membuat kerja.

Lenovo G40-80 – Horizontal line

Tanpa membuang masa, Mr. Lim terus membuat cari di google “repair laptop seri kembangan” dan terjumpa website kami, beliau terus menghubungi kami dan menyatakan masalah yang dilaluinya. Kami menyuruhnya menghantar dulu laptopnya untuk dibuat “FREE CHECK”.

Setelah beliau menghantar laptopnya ke kedai kami, technician kami membuat free check keatas laptopnya, technician kami telah memeriksa cable LED dan mendapati  ianya masih elok. Pada awalnya, technician kami hanya menyangka cable LED yang bermasalah, adakalanya masalah seperti ini berpunca daripada cable LED yang longgar tetapi apabila dicabut dan dipasangkan semula, masalah tetap sama.

LED Cable yang telah dicabut

Setelah dipasangkan semula LED Cable, masalah masih lagi sama.
Seterusnya, kami memeriksa LED, kami gantikan dengan LED yang baru, yang sama resolusi dengan yang asal ( WXGA (1366×768) HD), hasilnya garisan mendatar sudah tiada. Ternyata disini LED laptop Mr. LIm bermasalah. Kami maklumkan pada Mr. Lim dan beliau bersetuju untuk gantikan LED yang baru.

Mr. Lim amat gembira apabila laptopnya sudah siap digantikan dengan skrin yang baru. Beliau mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada kami, katanya selepas ini beliau tidak lagi sakit mata untuk melihat paparan skrin laptopnya. 
Terima kasih kami ucapkan kepada Mr. Lim kerana mempercayai servis kami dan memilih OKCS Seri Kembangan sebagai tempat repair laptopnya, semoga Mr. Lim dipermudahkan segala urusan dan semoga kita dapat berurusan lagi di lain waktu.

BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI KAMI?


Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor

Atau yang berada di SERI KEMBANGAN

📲Whatsapp direct guna link ni >>>   www.wasap.my/60199169165

📲Saya akan utamakan anda yang wasap direct saya

📱Hotline :  0199169165

Penulis
Mohd Razif Ja’afar