REPAIR MACBOOK AIR A1466 AUTOSHUTDOWN | OKCS SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In MACBOOK AIR A1466, motherboard 730 Comments

REPAIR MACBOOK AIR A1466 AUTOSHUTDOWN – DI SEKITAR SERI KEMBANGAN – PUTRAJAYA – PUCHONG – SERDANG

Tuan Johairi telah menghantar Macbook Air A1466 miliknya ke OKCS Seri Kembangan kerana mengalami masalah “Autoshutdown”, tiba-tiba sahaja laptopnya mati dengan sendiri,  tak sampai 5 minit, kadang-kadang tidak boleh on langsung.

Beliau amat stress dengan masalah Macbooknya, banyak kerjayanya tergendala. Beliau membuat carian di google dan terjumpa OKCS Seri Kembangan, dan terus call kami untuk mnghantar Macbooknya.

Setelah technician kami membuat free check keatas laptopnya, terdapat kesan terkena air pada motherboard Macbook Air miliknya. Terdapat beberapa chip yang bermasalah dan terpaksa ditukar.

Beberapa chip yang telah ditukar

Setelah technician kami repair motherboard, Macbook Air A1466 milik Tuan Johairi berfungsi seperti sedia kala. Sebelum ini Macbook tersebut hanya mampu bertahan selama 15 minit sahaja. Technician kami juga telah membuat pemeriksaan keatas semua device yang ada pada macbook tersebut dengan mnggunakan 20 Checklist, kesemua device yang ada berfungsi dengan baik.

Tuan Johairi berasa amat gembira apabila kami memberitahu bahawa Macbooknya boleh dibaiki serta berfungsi seperti biasa.

Terima kasih kami ucapkan kepada Tuan Johairi kerana mempercayai servis kami, serta memilih Ok Computer Solution Seri Kembangan sebagai kedai repair macbooknya, semoga Tuan Johairi dipermudahkan segala urusan dan semoga kita dapat berurusan lagi di lain waktu.


BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI KAMI?


Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor

Atau yang berada di SERI KEMBANGAN

📲Whatsapp direct guna link ni >>>   www.wasap.my/60199169165

📲Saya akan utamakan anda yang wasap direct saya

📱Hotline :  0199169165

Penulis