REPAIR iMAC SLIM SCREEN PROBLEM | OKCS SERI KEMBANGAN

By okcsseri_wordpress In imac, screen 375 Comments

REPAIR iMAC A1418 ROSAK SKRIN SEKITAR SERI KEMBANGAN – PUTRAJAYA – PUCHONG – SERDANG


Pelanggan kami, Tuan Auzaie telah menghantar iMac A1418 milik beliau ke kedai kami OKCS Seri Kembangan kerana iMac beliau mengalami masalah paparan seperti gambar dibawah.

Apabila kami membuat free check keatas iMac A1418 tersebut,  kami mendapati iMac itu mengalami masalah skrin kerana apabila kami membuat test pada monitor luar iMac itu ada paparan seperti gambar dibawah.

Kami memberi penjelasan kepada Tuan Auzaie berkenaan masalah screen iMac beliau dan beliau bersetuju untuk tukar screen baru. Untuk model iMac A1418 ini, kami terpaksa membuat order untuk mengantikan screen yang baru kerana amat jarang masalah seperti ini terjadi. Spare partnya juga jarang ada di pasaran. Biasanya proses order mengambil masa antara 5 – 7 hari berkerja (bergantung kepada model dan jenis spare part).
Pandangan hadapan Screen imac A1418
pandangan belakang screen imac A1418 
Setelah screen iMac A1418 yang kami order sampai, kami terus membuat pemasangan kepada iMac Tuan Auzaie. Alhamdulillah, iMac Tuan Auzaie sudah ada paparan dan boleh guna seperti sedia kala.
Kesimpulannya, apa yang dapat kami rumuskan disini adalah iMac atau apa-apa machine yang menggunakan screen,  ia ada had penggunaannya yang tersendiri. Jika kita hanya tahu guna sahaja tanpa menjaganya dengan betul maka ia akan memendekkan lagi jangka hayatnya. Jadi kami sarankan jika anda tidak mahu menggunakan lagi machine anda, anda hendaklah mematikannya ( Shut Down) jangan biarkan ia berada dalam keadaan sleep atau pun hibernate. Mungkin dengan cara ini, akan memanjangkan sedikit jangka hayatnya.

BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI KAMI?


Bagi yang berada di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor

Atau yang berada di SERI KEMBANGAN

📲Whatsapp direct guna link ni >>> 


📲Saya akan utamakan anda yang wasap direct saya

📱Hotline :  0199169165

Penulis