DESKTOP : CD / DVD TAK DETECT KERANA DVD PLAYER ROSAK

By okcsseri_wordpress In cd, desktop, dvd 223 Comments
Kami menerima masalah pelanggan dimana komputernya tidak dapat membaca CD atau DVD yang dimasukkan kedalam komputer. Beliau sangat tertekan kerana kerja-kerja dipejabatnya banyak menggunakan CD / DVD sebagai media storan (storage media).
Tiada fail ditunjukkan walaupun CD dah dimasukkan kedalam komputer.
Setelah diperiksa oleh technician kami, didapati DVD player berkenaan sudah tidak berfungsi dengan baik. Antara punca DVD player tersebut rosak berkemungkinan disebabkan oleh hayatnya yang telah lama digunakan atau cara penggunaanya yang agak kasar. Kereta pun kalau dibiarkan lama tak diservis, besar kemungkinan akan rosak. Jika DVD player dibiarkan tidak berfungsi, agak sukar bagi beliau nak buat kerja-kerja pejabat. Makin stress dari hari ke hari.
DVD Player lama yang telah rosak.
Pelanggan pun bersetuju untuk menukar DVD player komputernya kepada yang baru. Tempoh tukar tak ambil masa yang lama pun. Kami boleh siapkan dalam tempoh 1-3 hari bergantung kepada stok barang gantian (spare part) yang kami ada.. Kosnya pula serendah RM100 sahaja bergantung atas spesifikasi, jenis atau jenama yang diperlukan.
DVD Player baru yang akan digunakan.
Sekarang, beliau sangat lega kerana kerja-kerja pejabatnya tidak akan terganggu lagi oleh masalah seperti ini. Komputernya juga dah boleh detect CD / DVD yang dimasukkan serta lebih cekap berbanding dahulu. Beliau sangat berpuas hati dengan servis yang telah kami berikan.


BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI SAYA

TEKAN GAMBAR DI BAWAH UNTUK 
TERUS WASAP SAYA