PC DESKTOP : KOMPUTER TIDAK BOLEH DIHIDUPKAN (CAN’T ON) AKIBAT KEROSAKKAN PROCESSOR

By okcsseri_wordpress In PC, processor, repair pc 367 Comments

Seorang pelanggan kami menghadapi masalah komputernya tidak boleh dihidupkan. Beliau berasa sangat tertekan kerana banyak assignment tertangguh gara-gara komputernya bermasalah.

Komputer tidak dapat dihidupkan langsung.


Banyak punca yang boleh menyebabkan komputer tidak boleh dihidupkan. Dalam kes pelanggan tersebut, ianya merupakan kerosakan PROCESSOR. Selalunya, kerosakan processor adalah berpunca dari sikap kita yang tidak mengambil berat mengenai keadaan komputer. Selagi boleh pakai, pakai sahaja. Dah rosak baru datang repair. Tahukah anda, dengan melakukan penyelenggaraan berkala (servis) sekurang-kurangya 6 bulan sekali, anda dapat menjimatkan kos penyelenggaraan pada masa akan datang.

Processor rosak


Pelanggan tersebut terpaksa mengambil keputusan untuk menggantikan motherboard komputernya. Technician kami menukarkannya kepada gantian yang baru. Tempoh tukar processor mengambil masa 1-3hari. Tetapi, ianya juga bergantung kepada stok yang ada. Kos nya boleh dirujuk di kedai kami terlebih dahulu.


Processor baru.


Selesai sudah masalah pelanggan tersebut. Kini, beliau lega kerana dapat menyiapkan assignment yang tertangguh. Komputernya juga sangat laju seperti baru dibeli.


Komputer boleh berfungsi seperti biasa setelah
processor ditukar.


BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI SAYA

Tekan Gambar Di Bawah Untuk 
Terus Wasap Saya