SERI KEMBANGAN : SERVIS MACBOOK PRO A1278

By okcsseri_wordpress In Uncategorized 438 Comments

Servis MacBook Pro “Core i5″ 2.3 13” Early 2011

Aduan pelanggan kepada kami, apabila Macbook pro nya hang, lag dan cepat panas. Malah kadang-kadang shut down sendiri.

Setelah technician kami membuat diagnose ke atas Macbooknya, technician kami mendapati saluran ruang udara sudah tersumbat, dipenuhi habuk, manakala thermal paste sudah keras dan kering, ini menyebabkan proses penyerapan haba tidak berlaku dan mengakibatkan berlakunya overheating.

Nasib baik Pelanggan kami ini peka dengan masalah yang dihadapi olehnya, jika lambat bertindak, kemungkinan kerosakkan yang serius akan berlaku contohnya seperti kerosakkan motherboard, kerosakkan chipset, masalah harddisk dan lain-lain komponen yang boleh rosak akibat daripada panas yang melampau. Secara tidak langsung juga akan menambahkan lagi tekanan pada pelanggan kami ini kerana dari segi kos pembaikkan boleh mencecah ribuan ringgit.

Pelanggan kami ini dengan serius hendak kami servis macbooknya, Kami terus buat servis untuk membersihkan habuk dan tukar thermal paste yang sudah kering dan keras itu. Tempoh servis dalam 1 – 2 jam bergantung pada model, dalam tempoh ini pelanggan kami tidak perlu tunggu lama.

Selepas 1 jam, Macbook pelanggan kami sudah siap di servis, dengan reaksi muka yang sangat gembira dan berpuas hati, mengucapkan beribu-ribu terima kasih kerana membantu menyelesaikan masalah macbooknya, katanya tak sangka dengan buat servis sahaja boleh settle masalahnya, tak perlu tinggal lama macbooknya hanya 1-2 jam dah siap.

BAGAIMANA UNTUK MENGHUBUNGI SAYATekan Gambar Di Bawah Untuk 

Terus Wasap Saya