SERVICE CLEAN ACER ASPIRE 4920

By okcsseri_wordpress In acer, service 606 Comments

Hari ini ada seorang customer membawa laptop ayahnya, mengadu laptop tersebut mengalami masalah cepat sangat panas, dan mudah hang. bila buka je laptop tersebut, maka mulalah terasa  panas yang semakin bertambah kata beliau lagi.  


Jadi kami menawarkan perkhidmatan servis laptop kepadanya. Bila kami buka bahagian dalam laptop tersebut kami dapati begitu banyak habuk dan salur haba sudah tersumbat. kami juga dapati  bahawa thermal grase laptop dia sudah mengeras. kemudian kami bertanyakan tarikh akhir beliau melakukan SERVIS laptop itu, dan beliau mengatakan tidak pernah servis semenjak membeli laptop itu daripada tahun 2008 lagi.. OMG!!

Nasib baiklah tidak berlaku sebarang kerosakan pada motherboard. tambahan pula customer menyatakan bahawa laptop itu digunakan untuk menaip sahaja, bukan untuk gaming atau sebarang “heavy user”. 

Jadi lakukanlah servis keatas laptop anda paling kurang setahun sekali, kadangkala kita sukar menjangka apa yang akan terjadi kepada laptop kita, dan langkah ini mampu mengurangkan kos yang lebih besar seperti kos membaiki motherboard.


Kami juga mudah di hubungi :