Video Tips Mengenal Jenis & Saiz Skrin Laptop

By okcsseri_wordpress In acer, info, screen 308 Comments

Pada video kali ini, kami ingin berkongsi dengan anda tips bagaimana nak mengenal jenis & saiz skrin laptop. Ramai pengguna keliru dengan saiz skrin yang hampir sama. Sebagai contoh, kalau kita lihat daripada saiz luaran untuk dua jenis laptop bersaiz normal seperti Acer Aspire 4710 dan Acer Aspire 4736 adalah hampir sama. Tapi tahukah anda, dua model laptop ini mempunyai saiz skrin yang berbeza. Acer Aspire 4710 mempunyai skrin yang bersaiz 14.1″ inch manakala Acer Aspiore 4736 pula menggunakan skrin bersaiz 14.0″ inch.

Selain saiz, jenis skrin juga adalah berbeza mengikut model laptop. Terdapat beberapa jenis skrin antaranya seperti LCD, LED, LED Slim. Semoga video di atas dapat memberi manfaat kepada anda semua.

Artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang laptop screen, screen size, laptop screen size, skrin laptop, type of laptop screen, repair laptop screen, laptop, laptops, repair laptop, laptop lcd screen, laptop repair, ok, ok computer, computer solution, ok computer solution


Tiada Masa? Sibuk? Mahu kami datang Pick UP?

Jika tidak ada masa ke tempat kami, kami juga boleh datang ke rumah atau pejabat anda untuk

Pick UP / Repair / Deliver

Untuk Urusan Boleh Call Kami 24 Jam, setiap hari dan sepanjang tahun